Cercetătorii de la INSEMEX Petroșani oferă soluții aplicabile la nivel global. Mai mulți cercetători din cadrul INSEMEX Petroșani au participat în perioada 13-14 septembrie 2018, la prima întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

Evenimentul internațional a avut loc în capitala Federației Ruse, la Moscova, fiind organizat de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară – ROSTECHANDZOR. Dr. ing. George Artur Găman (Director General al INCD INSEMEX Petroșani) și Dr. ing. Emilian Ghicioi (Director Științific al INCD INSEMEX Petroșani), au reprezentat la această reuniune nu doar institutul de cercetare dezvoltare de la Petroșani, ci și România. În cadrul acestui forum de specialitate, institutul din Petroșani a devenit membru fondator din partea României al noului organism internațional, Forumul Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere.

 

”Gândit inițial ca un cadru care să faciliteze dezbaterile și discuțiile tehnice strict pe probleme de tehnica securității în industria minieră de cărbune, reprezentanții țărilor fondatoare au ajuns la concluzia ca acest domeniu să fie extins pentru întreaga industrie minieră și au stabilit necesitatea de a include pe agenda permanentă de lucru a forumului și problemele de protecția mediului implicate de activitățile miniere”, a precizat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

 

La întâlnire au participat peste 30 de specialiști, reprezentanți ai autorităților din China, Germania, Marea Britanie, România, Rusia și Turcia, precum și din partea Organizației Internaționale a Muncii, pe parcursul celor două zile fiind discutate particularitățile activității miniere din fiecare stat participant, precum și posibilitățile și modalitățile de cooperare viitoare.

 

 

Articolul precedentRechizite pentru copiii nevoiași din Hațeg
Articolul următorUn alt bloc din Deva va fi reabilitat termic cu bani europeni