INSEMEX, cel mai prestigios institut de cercetare din țară, aniversează anul acesta 70 de ani de la înființare. Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protectie Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani a luat ființă în anul 1949 sub denumirea de “Stația de Cercetări pentru Securitatea Mineră” ca filială a I.C.E.M.I.N. București. Pentru a marca cei 70 de ani de existență, cei de la INSEMEX pregătesc o serie de eveniment de mare anvergură.

“Anul 2019 este un an de o importanță deosebită pentru INCD INSEMEX și marchează un moment aniversar, Institutul împlinind 70 de ani de activitate. Dorim să marcăm acest eveniment printr-o manifestare excepțională care va avea loc simultan cu Simpozionul Internațional de Securitate și Sănătate în Muncă – SESAM, eveniment bienal, care va ajunge în acest an la cea de-a 9-a ediție”,  spun oficialii INSEMEX Petroșani.

La fel și până acum, cei de la institutul de cercetare vor continua activitățile științifice care le oferă vizibilitate pe plan mondial. Deja au fost stabilite și câteva din direcțiile de acțiune, vizate fiind cooperările europene și internaționale. Buna desfășurare a activităților în care sunt angrenați reprezintă pentru cei de la INSEMEX o prioritate. De altfel, la acest lucru contribuie și perfecționarea continuă a angajaților, fără de care nu ar fi posibilă această activitate.

 

 

 

 

 

Articolul precedentUn plan urbanistic pentru dezvoltare viitoare
Articolul următorFOTO: Parângul acoperit de o pătură de zăpadă