INSEMEX Petroșani caută în permanență să își îmbunătățească echipamentele de lucru. Pentru ca cercetările efectuate de cercetătorii de la INSEMEX să fie relevante, fără a exista posibilitatea ca acestea să fie contestate, este nevoie de reactualizarea, permanentă, a echipamentelor.

Este o prioritate a conducerii INSEMEX Petroșani ca echipamentele să fie de ultimă generație. În acest sens, institutul de cercetare alocă 300.00 de lei pentru achiziționarea unui  , Echipament pentru determinarea sensibilității la impact a explozivilor (energii de impact de la 0,25 J la 100 J) și accesorii specifice’’.

Utilizarea echipamentelor impune o pregătire tehnică adecvată şi cerinţe de securitate deosebite, acesta se realizează numai de personalul de cercetare din INSEMEX. Dezvoltarea infrastructurii de cercetare dezvoltare constituie un obiectiv prioritar al strategiei institutului, premisă necesară realizării unui nivel european competitiv în spaţiul european al cercetării după aderarea României la Uniunea Europeană. În acest sens una din priorități este și dotarea laboratoarelor cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, în limita fondurilor disponibile şi atrase prin reinvestirea profitului obţinut din activitatea derulată şi fonduri bugetare atrase prin competiţia de proiecte.

 

Articolul precedentFOTO| Staţiunea Straja, animată de „Carnavalul Zăpezii”. Pe schiuri, în costume haioase
Articolul următorComedia „Soţ de vânzare” se va juca pe scena Centrului Cultural din Deva