Primăria Deva a plătit indemnizațiile persoanelor cu dizabilitate gravă și salariile asistenților personali, aferente lunii martie a acestui an.

Suma se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei şi reprezintă indemnizațiile celor 696 de persoane cu dizabilitate gravă aflate în evidențele municipalității, precum și salariile celor 163 de asistenți personali angajați pentru acestea, fiind suportată din bugetul local.

Luna martie este prima lună în care indemnizațiile persoanelor cu dizabilitate gravă și salariile asistenților personali sunt finanțate de la bugetul local, după ce Guvernul României „și-a luat mâna” de pe persoanele care trebuie să primească aceste ajutoare, transferându-le în grija autorităților locale, fără a fi alocați și banii necesari plății indemnizațiilor acestora. „Vreau să îi asigur, încă o dată, atât pe cei cu dizabilități cât și pe însoțitorii lor, că nu vor fi lăsați de izbeliște, indiferent de costurile pe care le va avea administrația locală. Vom tăia de la alte capitole bugetare, dacă va fi nevoie. Acești oameni sunt cetățenii Devei, cu drepturi depline, iar datoria mea, ca primar, este să le ofer protecția de care au nevoie, mai ales atunci când sunt încercați de greutăți”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Articolul precedentFOTO| „Ziua Internaţională a Bolii Parkinson”, marcată inedit la Deva. Fumigene roşii pe Cetate
Articolul următorCel mai lung traseu de biciclete ar putea fi realizat în Valea Jiului