La Hunedoara, s-a dat startul pentru amenajarea șantierului pentru lucrările de restaurare și conservare a Castelului Corvinilor. TIR-uri cu diverse containere ce vor adăposti birourile șantierului, dar și muncitorii, au sosit, zilele acestea, în spatele monumentului istoric.

Castelul Corvinilor va avea parte de lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, precum și de lucrări de restaurare finisaje interioare și exterioare. De asemenea, vor mai fi făcute și lucrări de reconstituire și de amenajare a unor planșee, prin refacerea, cât și introducerea acestora în circuitul turistic, spun reprezentanţii municipalităţii. „În momentul de față, constructorii mai au la dispoziție aproximativ 19 luni pentru a realiza lucrările. Principala preocupare este să se păstreze aspectul original al castelului, în acest sens lucrările fiind atent monitorizate de către specialiștii de la Muzeul Castelul Corvinilor”, transmit reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat la începutul acestui an, fiind câştigat de o asociere de firme. Obiectivele Castelului Corvinilor care vor fi restaurate sunt: Turnul pictat(Turnul Buzdugan), Bucătăria garnizoanei, Loggia Matia, Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor și Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuința sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboșarilor, Fântâna, Capela, Groapa urșilor, Bastionul munițiilor, Galeria suspendată și Turnul Njeboisia.

Articolul precedentTransport în comun pentru satele din comuna Băcia
Articolul următorCaz neobișnuit la Vulcan. Un adolescent a fost înjunghiat într-o fesă