Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate până acum în România. Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a urcat la 17 cazuri.

Este vorba despre o femeie din Buzău, în vârstă de 73 de ani, și despre un bărbat, de 60 ani, din București. Astfel, numărul persoanelor din capitală infectate cu coronavirus a ajuns la 3.

Până astăzi, 9 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de
persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.
Până astăzi au fost prelevate și analizate 1010 probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea 995 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu noul coronavirus.

 
Articolul precedentEste oficial! Se ÎNCHID școlile din cauza coronavirusului
Articolul următorMinistrul de Interne recomandă instituțiilor publice și private să ia în calcul ca angajații să lucreze de acasă