Mai bine de o jumătate de milion de lei a alocat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara pentru amenajarea spațiului în care va funcționa RMN-ul ce urmează să ajungă la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Aparatul încă nu a fost adus la Deva, dar se presupune că va ajunge în trei luni.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) va fi achiziționat printr-un acord de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Spațiul în care aceasta va funcționa, în suprafață de 160 de metri pătrați, este situat la parterul corpului principal și, în prezent, este utilizat pentru activitățile administrative.

„Actualul spațiu în care funcționează direcțiunea, sala de ședințe, va fi reamenajat, vor fi făcute finisaje cu materiale specifice construcțiilor spitalicești și va fi destinat investigațiilor RMN. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienților. Reprezentanții Băncii Mondiale și cei ai Ministerului Sănătății ne-au asigurat că aparatul va ajunge la Deva în trei luni”, a declarat Delia Băda, managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

 

Articolul precedentA apărut carnea de miel în piaţa agroalimentară din Deva. Kilogramul se vinde cu 30 de lei
Articolul următorRazie pentru depistarea unor tâlhari