Iluminat public modern în comuna Băcia. O investiție de puțin peste 650 de mii de lei se apropie de final în comuna Băcia. Localitatea va avea, în cel mai scurt timp, un sistem de iluminat public modern, dar și eficient.

Proiectul a fost demarat în anul 2017 și este vorba de „Modernizarea și Extinderea Sistemului de iluminat public din Comuna Băcia”. Este un proiect cu o valoare de 657.308 lei, realizat cu o finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Realizarea acestui proiect aduce cu sine mai multe avantaje legate de costul energiei electrice care va fi semnificativ mai mic, extinderea sistemului de iluminat și în locurile în care până acum nu a existat și îmbunătățirea nivelului de iluminare în toată comuna. Toate acestea duc la creșterea gradului de securitate, de siguranță și confort a cetățenilor comunei noastre pe timp de noapte și aduc iluminatul public stradal la valorile cantitative și calitative din prescripțiile naționale și internaționale”, arată autoritățile locale din comuna Băcia.

Partea de Modernizare a Sistemului de iluminat public s-a realizat pe aceeași infrastructură de rețea și același amplasament, și a constat în înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu aparate de iluminat de înaltă eficiență energetică de tip LED, cu o durată de viață mult mai lungă de circa 100.000 de ore de funcționare. Este vorba de 494 de corpuri de iluminat cu o putere de 30 W, amplasate în satele comunei și 58 de corpuri cu o putere de 60 W amplasate pe DN 66. Partea de extindere a rețelei de iluminat, s-a realizat prin amplasarea a 92 de stâlpi de iluminat metalici cu o înălțime de 8 metri, pe care de asemeni s-au montat corpuri de iluminat de tip LED, cu o putere de 30 W, precum și realizarea unei rețele electrice subterane de peste 3180 de metri.

 

Articolul precedentFOTO| Noile autobuze aduse din Israel, puse în circulație pe traseele din Deva
Articolul următorTânăr dispărut de la locuința părinților