Locuitorii judeţului au posibilitatea, şi în acest an, să fie iniţiaţi în tainele limbii lui Confucius. Cei interesaţi să înveţe limba chineză vor putea lua parte la cursuri organizate gratuit la biblioteca judeţeană din Deva. Înscrierile se vor face începând cu data de 25 februarie.

Lecţiile de limba chineză fac parte dintr-un proiect cultural-educativ amplu, pe care instituția de cultură din orașul de la poalele Cetății l-a început în 2013, în parteneriat cu Institutul „Confucius” din Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din același oraş.

Orele dedicate învățării limbii lui Confucius se vor desfășura, începând din toamnă, la biblioteca județeană din Deva. Mai precis, cursurile vor începe în ziua de 7 octombrie 2019, potrivit conducerii instituţiei culturale. „Interesul pentru civilizația și cultura chineză, pentru artele specifice acestei țări, pentru istoria și economia Chinei, a fost tot mai mare și un public tot mai numeros ni s-a alăturat în acești ani (…) Cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez”, declară Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

Articolul precedentTransportul ecologic din Valea Jiului mai avansează un metru
Articolul următorCrescătorii de animale din judeţ, informaţi despre pesta porcină. Campanie DAJ Hunedoara