Pompierii militari din Hunedoara au atras atenţia, vineri, asupra creşterii ”alarmante” a numărului de incendii de vegetaţie uscată, în ultimele zile fiind consemnate opt asemenea evenimente în care au fost distruse 10 hectare de mirişti din mai multe zone ale judeţului.

„În ultima perioadă a crescut alarmant numărul de incendii a căror cauză a fost arderea nesupravegheată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, care au generat pagube materiale şi pot genera chiar pierderi de vieţi omeneşti. Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în ultimele şapte zile, pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie cauzate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Lucian Morogan.

Reprezentanţii ISU Hunedoara reamintesc faptul că în această perioadă creşte pericolul de extindere a incendiilor din cauză că flăcările sunt favorizate de vântul care poate sufla cu putere în anumite intervale ale zilei.

De asemenea, IGSU, Garda de Mediu şi APIA au încheiat un protocol de colaborare prin care monitorizează modul în care fermierii respectă condiţiile de mediu şi agricole la curăţarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorităţile competente, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Anul trecut, pompierii militari din judeţul Hunedoara au avut 346 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată. În urma cercetărilor efectuate asupra cauzelor care au generat aceste incendii, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.500 lei, arată datele statistice ale ISU Hunedoara.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentBlocuri reabilitate termic, la Hunedoara, prin PNRR
Articolul următorOficial. Mandat de ARESTARE pe numele lui PUTIN pentru CRIME de război în Ucraina