Guvernul a aprobat ajutorul de stat pentru închiderea minelor neviabile din Valea Jiului. Sunt bani alocați pentru Complexul Energetic Hunedoara, dar și pentru Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.

Peste 100 de milioane de lei vor fi acordate, anul acesta, de Ministerul Energiei, sub formă de ajutor de stat pentru închiderea minelor neviabile din Valea Jiului. Banii se vor acorda din bugetul propriu al Ministerului Energiei și sunt destinați minelor necompetitive atât din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului, cât și celor din Complexul Energetic Hunedoara.

60,6 milioane de lei se alocă pentru închiderea minelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar 52,7 milioane de lei vor fi alocate pentru minele necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului.

Fostul premier al României, Mihai Tudose a ieșit la atac. Actualmente membru PRO România, Mihai Tudose susține că Guvernul închide Valea Jiului.

„Ieri în ședința de guvern au fost adoptate două hotărâri care alocă peste 50 mil lei în vederea închiderii a trei mine din Valea Jiului!!! Nu conservare. Nu retehnologizare. Închidere!!! Și o să rămână una singură care să furnizeze cărbune pentru centrala de la Paroseni. Atât. Pe sutele de mii de afișe și bannere cu care PSD a împânzit țara scrie: patrioți în Europa… între timp au uitat sa fie patrioți în România… Închid Valea Jiului și importăm curent din Ungaria! Patriotism, nu-i așa? 200 mil de euro este costul retehnologizării și eficientizării Complexului Energetic Hunedoara… Pe parcursul a doi ani. Exact cât alocația bugetară pentru partide…. din care aflăm cum e cu patriotismul prin intersecții, prin pomi și pe stâlpi… în timp ce devenim dependenți energetic de ,, bunul prieten” Orban-de-Ungaria!!!„, a scris fostul premier, Mihai Tudose, pe pagina sa de socializare. 

Articolul precedentFOTO| Cum arată noua „Pediatrie” din Deva? CJ: „Lucrările vor intra în ritm alert după aprobarea bugetului”
Articolul următorFOTO| „Ziua Internaţională a Bolii Parkinson”, marcată inedit la Deva. Fumigene roşii pe Cetate