Garda de Mediu a amendat Primăria Hunedoara pentru deșeuri abandonate. Control, în urma unei postări pe Facebook

Amendă aplicată de Garda de Mediu, în urma unui control realizat pe un amplasament situat la marginea Hunedoarei, unde au fost găsite abandonate mai multe deșeuri vegetale. Comisarii s-au deplasat în zona respectivă, în urma unei postări distribuită pe rețeaua de socializare. Autoritățile locale au fost sancționate cu 15.000 de lei. Operatorul de salubritate a scăpat doar cu un avertisment.

Sursa foto: Garda Națională de Mediu

„În urma unei postări distribuite pe Facebook, care conținea imagini și filmări din municipiul Hunedoara, din care reiese că pe un amplasament aflat la marginea localității, sunt abandonate deșeuri vegetale și deșeuri inerte, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat imediat și a demarat un control în zona respectivă. Echipa de comisari a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deșeurilor stradale și a deșeurilor vegetale a abandonat aceste deșeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau și deșeuri municipale amestecate, dar deșeurile vegetale reprezentau cca 80% din întreaga cantitate existentă. Pentru neconformitățile constatate, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat sancțiuni atât UAT Municipiul Hunedoara cât și operatorului de salubritate, respectiv: amendă contravențională, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările și completările ulterioare, pentru UAT Municipiul Hunedoara și avertisment, conform OUG nr. 195/2005, cu modificările și completările ulterioare, operatorului de salubritate”, au informat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

De asemenea, au fost stabilite următoarele măsuri, în sarcina UAT Municipiul Hunedoara:

1. Eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri identificate în timpul controlului.
2. Identificarea spațiilor pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări, a spațiilor pentru depozitarea deșeurilor vegetale precum și stabilirea acestora prin Hotărâre de Consiliu Local.
3. Intensificarea acțiunilor de patrulare și aplicarea măsurilor, conform legii, în cazul în care vor fi identificate persoane fizice/juridice care abandonează deșeuri în locuri nepermise.

Articolul precedentEscroci care acționau prin metoda „Accidentul”, reținuți. Au păcălit și hunedoreni
Articolul următorPistă olimpică de canotaj -prima din România, la Deva. Proiectul de suflet al Elisabetei Lipă