O ardere de vegataţie uscată, scăpată de sub control, a pârjolit peste 50 de hectare de litieră de pădure şi arboret de pe raza localităţilor Grid şi Valea Sângeorgiului, din judeţul Hunedoara.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara

Zeci de pompieri ai Detaşamentului Hunedoara şi ai Gărzii Bretea şi trei pădurari s-au luptat cu flăcările rimp de o zi şi o noapte. În această dimineaţă, au reuşit să învingă focul, dar pompierii şi pădurarii au rămas în supraveghere pentru a evita reiniţierea arderii.

STOP arderilor de vegataţie uscată! Pădurea din zona Grid şi Valea Sângeorgiului pârjolită de un incendiu ce s-a extins pe 50 de hectare. Zeci de pompieri ai #ISU Hunedoara implicaţi în operaţiunile de stingere – Video

Publicată de ISU Hunedoara pe Sâmbătă, 6 aprilie 2019

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara spun că, intervenţia s-a desfăşurat în condiţii vitrege caracterizate de teren accidentat şi imprevizibil, lipsa surselor de apă, şi vânt puternic şi schimbător ce a direcţionat norul de fum spre pompierii aflaţi în misiune.

Pompierii fac, din nou, un apel la oameni să nu mai dea foc vegetaţiei uscate. „Stop arderilor de vegetaţie uscată! Utilizarea focului pentru igienizarea terenurilor genereaza mai multe pagube dacât avantaje”.

În judeţul Hunedoara, peste 600 de hectare de terenuri cu vegetaţie uscată sau litieră de pădure au ars, în această primăvară. La APIA au ajuns sute de notificări cu coordonatele GPS ale parcelelor incendiate, agenţia având competenţă în suspendarea subvenţiilor către fermieri.

Articolul precedentVIDEO| Bucurie la „piscină”. Mistreţi filmaţi în Parcul Natural Grădiştea Muncelului -Cioclovina
Articolul următorMai multe zone ale municipiului Petroșani s-au transformat în șantiere