Societatea care prestează serviciul de transport în comun pe raza municipiului Hunedoara a achiziţionat trei autobuze, mărcile Mercedez și Scania. Acestea au costat, împreună, 135.000 de lei, bani ce provin de la Consiliul Local.

Reprezentanţii administraţiei publice locale din Hunedoara spun că, înnoirea parcului auto al societății de transport a început în luna mai a anului 2018, când au fost achiziționate primele două autobuze marca Scania şi care au costat aproape 160.000 de lei.

Toate cele cinci autobuze au fost cumpărate de la o firmă din Sibiu, fiind importate din Elveția. Ele vor intra pe traseele din oraș la începutul lunii februarie, spun cei de la Prmăria Hunedoara.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Societatea de transport în comun din Hunedoara deține, la ora actuală, 13 autobuze, dintre care cinci mai noi, achiziționate recent, și opt mai vechi. Odată cu punerea în circulație a celor trei autobuze achiziționate anul acesta, firma, care se află în subordinea Consiliului Local al municipiului Hunedoara, va propune spre casare microbuzele existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

Autobuzele aduse din Elveția au fost fabricate în anii 2000, 2002 și 2003 și sunt mai puțin poluante decât vechile autobuze existente în parcul auto al firmei de transport.

Articolul precedentSimpozioanele studențești oferă vizibilitate Universității din Petroșani
Articolul următorÎncă 7 familii din Aninoasa au rămas sub cerul liber. Acoperișul unui imobil s-a prăbușit