Conserve de pește, file de somon, sucuri și ciocolată, toate cu valabilitatea expirată. Asta au găsit polițiștii locali din Deva, pe rafturile unor supermarketuri, dar și magazine mai mici, de cartier, în urma unor controale pe care le-au făcut.

Polițiștii locali din Deva au “luate la puricat” mai multe unități de alimentație publică de pe raza municipiului. Așa cum era de așteptat, au găsit mai multe nereguli, pe rafturilor unora dintre magazinele controlate fiind descoperite mai multe produse care nu mai erau bune pentru consum.

La supermarketuri, dar și la magazine mai mici, de cartier, polițiștii locali au descoperit mai multe sortimente de produse cu termenul de valabilitate depășit. Pe lista produselor expirate se află: ciocolată, conserve de pește, file de somon, semipreparate, condimente, sucuri etc.”, au informat polițiștii locali.

Administratorii centrelor comerciale și patronii magazinelor unde au fost depistate problemele s-au ales cu sancțiuni. În total, oamenii legii au amendat șapte firme, iar valoarea totală a sancțiunilor contravenționale este de 16.000 lei.

Produsele expirate au fost confiscate și vor fi trimise pentru a fi distruse de către o firmă specializată.

Conform legii, amenzile pentru expunerea spre vânzare ori comercializarea de produse expirate sunt cuprinse între 2.000-20.000 lei, în cazul persoanelor juridice, și între 500-5.000 lei pentru persoanele fizice.

Polițiștii locali spun că vor continua acțiunea de control în domeniul activității comerciale și la alte unități de alimentație publică din municipiul Deva, pentru a se asigura că sănătatea devenilor nu este pusă în pericol de către comercianți.

Articolul precedentGrav accident de munca la mina Vulcan
Articolul următorA plecat de acasă, din nou