Preparate culinare care datează de peste 100 de ani au fost oferite, în mod gratuit, petroșănenilor. Sunt rețete care au fost nescrise, însă moștenite din generație în generație. Păsatul și tocana de oaie sunt preparate specifice ale momârlanilor. 

Păsatul este realizat cu făină de mălai și brânză grasă de oaie. Pentru tocana de oaie sunt necesare ingredientele precum pulpa de oaie, coaste de oaie, untură, ceapă, fiertură de vază cu carne de oaie. Fiertura este preparată din cârnați de porc, carne de oaie, varză murată, varză albă, slănină, ceapă, bulion și alte condimente doar de momârlani știute.

Recoltele toamnei au fost expuse spre vânzare la Petroșani. Aici a avut loc cea de-a IX-a ediție a Târgului de Produse Tradiționale. Fructe de toamnă, brânză, cașcaval, mezeluri, dar și multe alte produse cu specific tradițional și-au găsit loc pe pietonala din municipiul Petroșani. O bogăție de culori și de arome i-au îmbiat pe petroșăneni.

La fel ca în fiecare an, bucătari pricepuți au preparat tocană de oaie și păsat. Cele 1000 de porții de hrană cu specific momârlănesc au fost oferite celor care sâmbătă dimineață au ales să vină la târgul de produse tradiționale.

Articolul precedentDeva: „Târgul Roadelor de Toamnă” la piața mică, de lângă pompieri
Articolul următorVIDEO| „Voltaj” a făcut show la Deva, în faţa mulţimii de oameni care s-a adunat în parcarea celui mai mare centru comercial din oraş