Imagini spectaculoase surprinse în Parcul Național Retezat, situat pe raza județului Hunedoara. Specialiștii au pornit pe urmele caprelor negre și au surprins, pe creste, mai multe exemplare.

Au fost luate la pas mai multe zone ale acestui adevărat colț de rai al județului Hunedoara, unde cei de la Romsilva au observat mai multe exemplare de capre negre.

„Colegii noștri au evaluat, în teren, populația de capră neagră din Parcul Național Retezat. Pe raza parcului, specialiștii estimează un număr de peste 200 de capre negre. Țara noastră are o populație dezvoltată de capre negre, estimate la peste 7.000 de exemplare”, au declarat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor -Romsilva.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, unde se deplasează cu ușurință, uneori cu salturi spectaculoase, cu ajutorul musculaturii dezvoltate și a copitelor adaptate. În zonele stâncoase își procură hrană, departe de prădători. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Sursa foto: Regia Națională a Pădurilor -Romsilva

Situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor -Romsilva. Acesta se întinde pe o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și un habitat sănătos pentru urși, lupi, râși, capre negre, cerbi, căprioare sau mistreți. Acolo trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Articolul precedentComisia Europeană indică, Complexul Energetic Hunedoara plătește
Articolul următorConcert de pian într-un loc total aparte