Clădirea în care a funcționat dispensarul TBC, din Orăştie, a fost demolată. Operaţiunea a fost necesară pentru realizarea unei alte lucrări de o mare importanţă, realizată cu bani europeni. Este vorba despre restaurarea, consolidarea şi conservarea Cetăţii Orăştiei.

Imobilul, situat pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiu, precum şi o anexă a acestuia, au fost puse la pământ.

Autorităţile locale din Orăștie spun că, lucrările de desființare erau necesare, reprezentând o etapă a precontractării proiectului, finanțat prin fonduri europene nerambursabile, „Restaurare, consolidare și conservare Cetatea Orăștiei”. Proiectul, depus de administrația publică din orașul Paliei pentru accesare fonduri europene nerambursabile, mai vizează și amenajări exterioare ale zidului Cetății Orăștie. Acesta se realizează în parteneriat cu Parohia Reformată Orăștie și Parohia Evanghelică C.A. Orăștie, responsabilitatea financiară și de implementare revenind 100 la sută municipiului Orăștie. Valoare totală estimativă a investiției este 22,5 milioane de lei, din care grantul nerambursabil solicitat este 21,3 milioane de lei. „Odată cu realizarea acestui proiect, reușim să valorificăm și să promovăm toate aceste elemente arhitecturale din diverse perioade istorice, să introducem Cetatea Orăștiei în circuitul public, în scopul creșterii notorietății și impunerii în plan național a acesteia ca destinație turistică, factor favorizant al dezvoltării turismului cultural în zonă”, spune Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Dispensarul TBC se va muta în incinta Policlinicii (vis-a-vis de Spitalul Vechi). În acest moment, se lucrează la amenajarea noii locații.

 

Articolul precedentPelerinii așteptați să se roage la înălțime
Articolul următorIncediu intr-un imobil din Petrila