Aproximativ 300 de saci plini cu gunoaie au fost strânși la Ribița, în cadrul unei acțiuni de ecologizare. Mai mulți cetățeni, în frunte cu primarul comunei, viceprimarul și alți aleși locali, au luat parte la igienizarea spațiilor verzi și a albiilor râurilor din localitate.

Zeci de oameni și-au unit forțele pentru a face curățenie în toate satele comunei hunedorene Ribița. „În urma acestei acțiuni, s-au adunat aproximativ 300 de saci de gunoi cuprizând pungi, peturi, sticle, celofane, haine, încălțăminte, articole de mobilier, piese de electrocasnice, păsări de curte moarte, inclusiv „wc-ul” în pungi și saci. Mulțumim frumos tuturor celor care au participat la această curățenie generală. Sperăm să nu mai fie nevoie altă dată”, au transmis reprezentanții Primăriei Ribița.

Foto: Primăria Ribița

În același timp, primarul comunei Ribița, Ioan Faur, a declarat că necesitatea acestei acțiuni a survenit datorită faptului că foarte multe persoane, certate cu simțul civic, bunele maniere și curățenia, au considerat mediul ce-i înconjoară o groapă de gunoi. „Dragi cetățeni ai comunei Ribița, cum spune un proverb latin <Cu o floare nu se face primăvară>, dacă nu ne vom schimba atitudinea față de aruncatul gunoaielor, această acțiune (…) a fost în zadar, deoarece totul depinde de noi înșine, de fiecare în parte, pentru a avea o comună mai curată și a trăi într-un mediu sănătos”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribița.

 

Articolul precedentUn hunedorean salvează viața mai multor pacienți
Articolul următorFOTO| O echipă de căutare-salvare canină reprezintă ISU Hunedoara la exercițiul NATO de la Cincu