Membrii Asociației „San Montan” din Valea Jiului și-au intrat, și anul acesta, în rolul celui mai îndrăgit personaj de către copii. Îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, pe biciclete, aceștia au împărțit daruri la o casă de copii din Lupeni și la maternitatea din Petroșani.

Totul, în cadrul tradiționalei acțiuni, intitulată „De Crăciun, fii mai bun!”, inițiată de către reprezentanții acestei asociații. Evenimentul este unul mult așteptat de copii, an de an.

Sursa foto: San Montan/Facebook

După ce au strâns donații, din partea oamenilor cu suflet mare, ciclomoșii au purces la împățit de daruri. Deși vremea a fost total neprietenoasă pentru ciclomoși, totuși, câțiva temerari nu au vrut să renunțe la bicicletă, astfel, tradiția de a duce cadouri și de a împărți bomboane de pom copiilor întâlniți pe drum, nu a fost întreruptă.

Ei au pedalat pe traseul Petrila-Petroșani-Vulcan -Lupeni și retur pentru a duce cadouri unor familii și la un centru de copii din Lupeni și Maternitatea din Petroșani. O parte dintre membrii „San Montan” au fost să dăruiască cadouri în localitățile Baru și Crivadia. „Mulțumim tuturor participanților la eveniment, indiferent că au fost cu bicicleta sau ne-au ajutat cu mașinile să ducem pachetele la cei care ne-au așteptat. Mulțumesc oameni cu suflet pentru tot ce ați dăruit celor care au nevoie. Crăciunul înseamnă nașterea lui Isus, înseamnă generozitate, dăruire, iertare și iubire. Crăciun binecuvântat tuturor!”, a spus Erika Santa, președintele Asociației „San Montan”.

Acțiunea caritabilă a adus zâmbete pe chipurile multor copii.

 

Articolul precedentFOTO: Straja, asaltată de turiști de Crăciun
Articolul următorVIDEO| Moartea pândește la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Hunedoara