Începând cu ora 08.00, 45 de pompieri au acționat pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier din zona Spathari. Dispozitivul a fost similar celui de ieri, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere și 2 cisterne.
 
Pe parcursul zilei, comandantul modulului, împreună cu ofițerul de operații s-au deplasat în teren, în locațiile unde echipajele de salvatori execută misiuni, realizându-se mai apoi o ședință de lucru alături de șefii sectoarelor de intervenție pentru a stabili tactica de adoptat pe parcursul zilei. Schimbarea personalului s-a efectuat la ora 14, iar pe tot parcursul misiunii de astăzi, asemeni zilei precedente s-a menținut o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.
 
Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor. Imaginile de mai jos surprind momente din discuțiile ce au loc permanent între comandantul modului, ofițerii de operații din România și ofițerii eleni, aceștia fiind responsabili de coordonarea și asistarea întregii misiuni derulate de pompierii români.
Imagine
Imagine
Imagine
 
Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile
Articolul următorBilanț coronavirus 10 august: 312 noi cazuri, 4 decese