Partida va avea loc la 30 de ani distanță de la participarea de la Cupa Mondială din 1994 din SUA.

Meciul de retragere al ”Generației de Aur” a fost programat pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

HagiPopescu și compania vor susține o ultimă partidă în compania unei echipe cu nume de legendă: nume precum Jose Mourinho, Hristo Stoichkov, Rivaldo sau Luis Figo vor fi prezente pe cel mai mare stadion al țării.

Fostul căpitan al Barcelonei, Gică Popescu a afirmat: „Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut”.

Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Am ales să anunțăm evenimentul cu 7 luni înainte ca să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale”, a precizat Popescu.

El a spus că pentru toți e greu să conștietizeze că nu vor mai juca niciodată împreună. ”Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994”.

”Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu cei de la Adidas, pentru că dorim să jucăm în exact acelaşi echipament ca în 1994. Şi pe lângă asta, dorim să le oferim suporterilor şansa de a cumpăra tricourile pe care noi le-am îmbrăcat în ’94. Noi ne dorim ca Adidas să producă undeva la 10.000 de astfel de tricouri pe care suporterii să le poată cumpăra”, a adăugat fostul internațional.

Kenneth Andersson la București?

Fostul său coleg Ionuț Lupescu a afirmat că mulți dintre componenții echipei naționale din acea perioadă vor avea nevoie de timp pentru a se pregăti pentru această partidă.

”Ne-am dori să avem pentru ultima dată suporterii alături de noi şi cred că le suntem datori cu acest lucru. De aceea am anunțat atât de devreme, ca să avem timp să ne pregătim până atunci. Unii avem de slăbit, alții mai trebuie să punem musculatură. Cred că momentul este cât se poate de bun. Probabil că vom avea şi echipa națională calificată la EURO, deci va fi un meci înainte de EURO şi cred că publicul din România merită cu prisosință să ne mai vadă o dată pe teren”, a afirmat Lupescu.

Fostul portar Florin Prunea a spus că are doi invitați la care se gândeşte să-i invite la meciul de retragere, suedezul Kenneth Andersson, care l-a învins în sfertul de finală al Cupei Mondiale din 1994, sau pe galezul Paul Bodin, care a ratat un penalty în meciul Țara Galilor – România, 1-2, în urma căruia ‘tricolorii’ s-au calificat la Mondialul din SUA.

”Vom avea câte un invitat fiecare şi eu am două alegeri, două variante Kenneth Andersson sau Bodin de la Cardiff. Mă gândesc că dacă îl aduc pe Kenneth Andersson şi face pasul pe teren îşi aduce lumea aminte de lucruri triste, dar mă gândesc că dacă îl aduc pe Bodin tot stadionul va aplauda. Cred că o să îl aleg pe el. Aşteptăm suporterii să vină număr cât mai mare, pentru că va fi o sărbătoare frumoasă”, a spus Prunea.

Reuniune fără Didi Prodan

Fostul atacant Ilie Dumitrescu a afirmat că şi-ar fi dorit ca la retragerea foştilor componenți ai Generației de Aur să participe şi Daniel Prodan, decedat în 2016: ”Este un moment sensibil, se termină o poveste frumoasă. Eu sunt foarte emoționat vizavi de acest eveniment. A fost ceva de suflet, cel mai frumos moment din viața mea. Îmi doresc ca la acest eveniment toți iubitorii de fotbal să ne gândim la Didi Prodan care nu mai este printre noi. Ar fi meritat şi el să fie cu noi la acest eveniment”.

Fostul fundaş Gheorghe Mihali a afirmat că participarea la Mondialul din 1994 a constituit un cel mai important moment al carierei sale: ”Mi-aş fi dorit foarte mult ca tovarăşul meu de arme, Didi Prodan, să fie şi el alături de noi aici. America înseamnă ceva special pentru mine, eu născut unde se agață harta în cui, să ajung tocmai în America… Sunt fericit pentru ceea ce am făcut atunci şi pentru asta aşteptăm suporterii să vină pe 18 mai”.

Cea mai mare performanță a echipei naționale de fotbal a României a fost sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când ‘tricolorii’ au pierdut la loviturile de departajare cu 4-5 în fața Suediei, după ce în optimi au eliminat vicecampioana mondială Argentina, cu 3-2. 

România a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994 din SUA, după ce a învins cu 3-2 pe Argentina. Însă, în sferturi, suedezii i-au învins pe români la loviturile de la 11 metri.

Sursă: Flashscore.ro

Foto: Profimedia

Articolul precedentSalariul minim. Ședință la Guvern cu sindicatele din construcții, agricultură și industria alimentară
Articolul următorEuro 2024: S-a stabilit locul de desfășurare al partidei dintre Israel și România