Fondurile europene, cheia succesului pentru revitalizarea comunităților. Clădirea fostei stomatologii din Lupeni va fi transformată în centru comunitar. Investiția de peste 400 de mii de lei este inclusă în proiectul Bahtalo. Astfel, o clădire care în prezent se află în stare de degradare va fi redată circuitului în baza unui proiect cu finanțare europeană.

Proiectul prevede “reabilitare centru comunitar integrat în cadrul proiectului “Bahtalo! Împreună combatem sărăcia”. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 431.061 lei (TVA inclus). Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni. În opinia primarului municipiului Lupeni, acest proiect, pentru implementarea căruia Primăria Lupeni va avea la dispoziție fonduri nerambursabile de aproape 27 de milioane de lei (adică 270 de miliarde de lei vechi) este cel mai bun proiect de acest tip care a fost câștigat la nivelul Văii Jiului.

”Pentru mine și nu numai pentru mine, este vorba despre un proiect de suflet pentru că el poate schimba în bine viața multor oameni din comunitatea noastră locală. Cred că acest proiect va schimba mentalități, va schimba destine și va schimba percepția asupra modului în care trebuie intervenit pentru eradicarea sărăciei într-o comunitate afectată de astfel de probleme”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Implementarea acestui proiect presupune și reabilitarea unui bloc de locuințe (blocul D1), reabilitarea și refuncționalizarea serviciilor de asistenă socială și medicală de la fosta Policlinică și reabilitarea Centrului de Impozite și Taxe. La acest lucru se adaugă și deschiderea unui număr de 10 noi afaceri, care să coopteze o parte din forța de muncă recalificată în urma derulării programului.

 

 

Articolul precedentFOTO| Seară magică la patinoarul din Deva. Dulciuri pentru copii de la Moş Nicolae
Articolul următorSute de hunedoreni, cu viroze respiratorii. O parte dintre ei, spitalizaţi