Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Roberta Selagea, alături de instrumentiști și dansatori ai Ansamblului Profesionist Banatul, vor urca pe scena din Parcul Cetate joi, 15 iulie, de la ora 20.

Orchestra Ansamblului va fi dirijată de Sebastian Roșca, iar coregrafia dansatorilor aparține cuplului de maeștri Brândușa și Nicolae Stănescu. Artiștii vor duce la Deva cele mai frumoase, pătimașe și spectaculoase  ritmuri populare atât din Banatul de Câmpie, cât și din Banatul Montan.  Și tot din Banat vine și prezentatorul acestui eveniment, Felicia  Stoian.

Aflat la prima ediție, Festivalul de Folclor al Cetății se va desfășura în perioada 14-16 iulie, în parcul de la poalele monumentului medieval din Deva. Alături de reprezentanții Ansamblului Profesionist Banatul, spectatorii se vor bucura de prestația unor artiști de renume din județele Hunedoara, Mureș și Sibiu. În total, cele trei zile ale festivalului se pot traduce în 12 ore de muzică și dansuri populare, susținute de 5 ansambluri și două grupuri folclorice, dar și peste 40 de interpreți de muzică populară din Transilvania și Banat.

Festivalul este organizat de Primăria municipiului Deva și de Centrul Cultural Drăgan Muntean. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentRaport COVID-19, 12 iulie: 39 cazuri noi, două decese, 55 pacienți în ATI
Articolul următorIa pastila SRS: Iar alertă? Oare de ce?