Fântâna muzicală, din centrul Devei, se află în revizie până la sfârșitul săptămânii, în vederea pregătirii pentru conservare în sezonul rece, au anunțat reprezentanții municipalității.

Aceasta va fi acoperită cu o prelată specială urmând să fie repornită abia în primăvara anului viitor.

„Vor fi efectuate lucrări de curățare și igienizare a componentelor obiectivului. După finalizarea acestora, fântâna muzicală va fi acoperită cu o prelată, până când temperaturile vor permite repunerea ei în funcțiune”, spun reprezentanții Primăriei Deva.

Construită din fonduri europene, fântâna muzicală din centrul Devei a fost inaugurată oficial în vara anului 2012, spre bucuria locuitorilor oraşului care s-au adunat în număr mare să o vadă. Asemuită cu cea din Barcelona, dar construită la o dimensiune mai mică, fântâna muzicală se întinde pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi (din faţa fostei Case de Cultură şi până aproape de statuia ecvestră a Regelui Decebal) şi oferă muzică clasică, jeturi în arcadă şi, nu în ultimul rând, jocuri de culori, un adevărat spectacol care adună, în fiecare vară, în special, seara, numeroşi privitori.

Articolul precedentFOTO| Jandarmii hunedoreni au ajutat la capturarea unui urs în Apuseni
Articolul următorPrimăria Ilia achiziționează buldoexcavator pentru deszăpezire