O hunedoreancă ce a mers, sâmbătă, la festivalul de la cetatea medievală Mălăiești, din Țara Hațegului, a rămas cu un gust amar, după ce accesul cu autoturismul i-a fost restricționat în parcare și nu pentru că nu era loc, ci fiindcă locurile neocupate erau, se pare că, rezervate autoturismelor oficialităților, așteptate să ajungă în zonă pentru a participa la același eveniment.

Cetatea medievală de la Mălăiești, aflată în comuna hunedoreană Sălașu de Sus, a găzduit, sâmbătă, un frumos festival medieval, cu domnițe și cavaleri, demonstrații de lupte, jonglerii cu foc, dansuri din alte timpuri și multe altele, iar cei prezenți la eveniment au avut parte de o zi ca în povești. Frumusețea evenimentului a fost, însă, umbrită de… politic.

Din ciclul pentru „unii mumă, pentru alții ciumă”: „Parcarea era bine păzită (…) ca nu cumva niște amărâți ca noi să ocupăm locurile destinate exclusiv oficialităților”

O hunedoreancă a povestit, pe rețeaua de socializare, că a fost nevoită să își lase mașina pe marginea drumului, „foarte aproape de o râpă”, fiindcă locurile goale din parcare erau cu… destinație, în așteptarea oficialităților care și-au anunțat prezența la festivalul medieval. „M-am tot gândit dacă să scriu despre evenimentul de la Fortificația Mălăiești din Sălașu de Sus. Incontestabil locul merită vizitat și de apreciat munca celor care au restaurat acest monument. Trist că și aici ne ,izbim de politic! Parcarea, încă de dimineață, era bine păzită de echipajul poliției și al jandarmeriei ca nu cumva niște amărâți ca noi să ocupăm locurile destinate exclusiv oficialităților! Așa că nervoși și umiliți ne-am parcat pe marginea drumului foarte aproape de o râpă, după o discuție inutilă cu poliția română despre rolul ei în societatea noastră și proveniența veniturile lor. De restul nu are rost să mai povestesc! Trist!”, a scris, pe Facebook, hunedoreanca.

Cetatea medivală Mălăiești a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIV-lea. Fortificația a fost restaurată într-un amplu proiect pe fonduri europene, fiind una dintre principalele puncte de atracție ale Țării Hațegului.

Sursa foto: Facebook.com

Articolul precedentFostul secretar al unei primării, numit membru în CA-ul de la ApaServ
Articolul următorUn pretendent la funcția de președinte al României iasă din cursă