Selecţionata Italiei, campioana continentală en titre, a învins echipa Albaniei cu scorul de 2-1 (2-1), sâmbătă seara, pe BVB Stadion din Dortmund, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, din Germania.

”Squadra Azzurra” a obţinut o victorie importantă în ”grupa morţii”, fără mari emoţii, deşi a fost condusă din primul minut şi s-a impus doar la limită.

Alessandro Bastoni (11) şi Nicolo Barella (16) au marcat golurile italienilor, după ce Nedim Bajrami (1) deschisese scorul. 

Doar 23 de secunde trecuseră când Albania a înscris, prin Bajrami, după o gafă de proporţii a lui Dimarco, jucătorul lui Inter Milano aruncând greşit de la margine.

Golul lui Bajrami este cel mai rapid gol marcat în istoria EURO, la distanţă de precedentul record, 67 de secunde, stabilit de rusul Dmitri Kiricenko, în meciul, cu Grecia, din 2004.

Italia şi-a revenit repede şi a trecut peste momentul de şoc, iar Pellegrini (2) a avut o ocazie bună de a egala, însă a trimis pe lângă poartă de la 12 metri.

Campioana a egalat în min. 11, când Pellegrini a executat foarte bine un corner, la colţul lung, iar Bastoni a reluat imparabil cu capul.

Peste cinci minute, Italia prelua conducerea, după un gol superb marcat de Barella (16), cu un voleu din marginea careului, care l-a surprins pe Strakosha.

Italia a controlat jocul şi putea să mai înscrie, însă lobul lui Frattesi (33) peste Strakosha, din colţul careului mic, a fost agăţat de portarul albanez, mingea lovind bara.

Strakosha s-a remarcat şi la şutul din unghi al lui Scamacca (40), după devierea lui Pellegrini, care a trimis pe lângă poartă în finalul primei reprize (45+2).

Repriza secundă a fost una puţin atractivă, italienii încercând să temporizeze, în timp ce albanezii s-au chinuit să revină în meci.

Chiesa a avut o şansă bună (60), dar şutul său la colţul lung din careu a trimis balonul puţin pe lângă ţintă.

Dimarco (80) a reuşit o cursă frumoasă, încheiată cu şut, însă fără mari emoţii pentru Strakosha.

Albania a avut o singură oportunitate notabilă (90), când Manaj a scăpat în careu şi a trimis spre poartă, dar Donnarumma l-a închis bine.

Italia venea după 11 meciuri consecutive la EURO fără gol primit în faza grupelor în prima repriză. Ultima oară când a luat gol în prima parte a meciului a fost în 2008, contra Olandei.

Albania a încheiat o serie de şapte meciuri oficiale fără înfrângere (patru victorii, trei egaluri).

Albania, aflată la a doua sa calificare la Campionatul European, mai marcase o singură dată la EURO, în 2016, când învingea România cu 1-0.

Meciul de la Dortmund a fost întrerupt pentru câteva zeci de secunde în min. 90+1, când suporter a intrat pe teren.

Spania a învins Croaţia cu 3-0 în alt meci jucat sâmbătă.

Următoarele partide din grupă se vor juca pe 19 iunie, Croaţia – Albania (Hamburg, 16:00), respectiv 20 iunie, Spania – Italia (Gelsenkirchen, 22:00).

Articolul precedentForţele speciale au ucis mai mulţi deţinuţi care luaseră ostatici într-un arest din Rusia
Articolul următorCardurile sociale vor fi încărcate zilele acestea