Elevii petrileni prezenți la Salonul Național de Modelism Militar de la București. Micuții care urmează cercul de machete al Clubului Copiilor și elevilor din orașul Petrila au fost prezenți, de curând, la ediția a IX-a a Salonului Național de Modelism Militar de la București.

Evenimentul găzduit de Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I din Capitală și-a propus să reunească o parte dintre cei mai valoroși și împătimiți machetiști din țara noastră într-o expoziție care să pună în valoare atât crâmpeie de istorie și știința reduse la diferite scări, cât și pasiunea modeliștilor pentru istorie, artă și construcția de machete.

Salonul Național de Modelism Militar a devenit deja un eveniment de tradiție, unde o parte dintre cei mai valoroşi şi împătimiţi machetişti din Alba Iulia, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Hunedoara, Deva, Bucureşti, Sighişoara, Mangalia, Galaţi, Constanţa, dar și din străinătate (reprezentanți din țări precum Turcia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Grecia şi Italia) au expus peste 300 de machete, la secțiunea dedicată micilor machetiști și au creat un centru de interes pentru lumea machetelor. Acestea au îmbrăcat foma unor piese deosebit de migăloase şi expresive, stârnind admiraţia şi interesul publicului vizitator prin prezentarea unor machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, transporturi feroviare, minidiorame de război sau medievale, machete de nave spaţiale, machete ale unor nave din filme SF, etc.

 

Articolul precedentClădiri iluminate în albastru de „Ziua Mondială a Diabetului”. Aproape 30.000 de hunedoreni suferă de această boală
Articolul următorCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică