O delegație formată din 30 de elevi și profesorii lor însoțitori, din Spania, Italia și Turcia, se află, în aceste zile, în județul Hunedoara. Copiii și dascălii străini sunt oaspeți ai Școlii Gimnaziale din Vălișoara, împreună cu care derulează un proiect educațional.

 

Astăzi, delegația a fost primită de conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. Vicepreședintele instituției, Daniel Andronache, le-a vorbit oaspeților despre importanța județului Hunedoara în istoria națională, despre vestigiile de peste 2000 de ani care se găsesc aici, despre mineritul aurifer și despre locurile frumoase și obiectivele istorice care se pot vizita. ”Șederea dumneavostră aici este prea scurtă ca să le cuprindeți și vizita pe toate. Dar sperăm să vă trezească interesul și să reveniți în județul nostru. Ne dorim să plecați de aici cu impresii frumoase și dacă veți reveni și cu alte ocazii, înseamnă că ne-am făcut datoria de gazde bune” a declarat vicepreședintele Daniel Andronache.

Pe parcursul șederii lor aici, elevii vor vizita Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Cetatea Devei și Castelul Corvinilor.

 

Articolul precedentDorel Vișan își lansează două cărți la Deva
Articolul următorCetatea Deva și Centrul Cultural- iluminate în roz, pentru o seară