Elevi de la două licee, din municipiul Deva, vor face, la vară, practică, în Italia, în cadrul unui centru de formare profesională din Regiunea Trento-Italia. 

Primarul Devei, Florin Oancea, a semnat astăzi, două protocoale de colaborare între administrația publică locală și reprezentanții italieni ai centrului respectiv. Concret, în baza acestor protocoale interinstituționale, două grupuri de elevi de la Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor” și Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” din Deva, însoțiți de către un profesor, vor beneficia de un stagiu de pregătire practică de două săptămâni la Centrul de Formare Profesională ENAIP din Tione, Provincia Trento, Italia, în perioada 6-18 mai 2019.


Este vorba despre șapte elevi, de clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor” Deva, și alți șapte, de la Liceul Tehnologic ,,Grigore Moisil” din municipiu, care vor face pregătirea practică în domeniile turism și alimentație publică, conform specializărilor pe care și le-au ales. Elevii vor efectua o parte din practica aferentă anului școlar 2018-2019, în laboratorul culinar al Centrului de Formare Profesională ENAIP Tione Trento, respectiv la recepțiile pensiunilor și hotelurilor din Provincia Trento. „Elevii deveni vor putea asista la cursuri susținute de profesioniști de renume în domeniul gastronomic, al turismului. În Italia, gastronomia și turismul au o importanță deosebită. Ne dorim să găsim în parteneriatul cu dumneavoastră un mod de creștere atât umană cât și profesională a elevilor dumneavoastră, dar și a elevilor noștri”, a declarat, astăzi, profesorul Emilio Salvaterra, director al Centrului de Formare Profesională ENAIP Tione Trento, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Primăriei Deva.

Primăria Deva va susține transportul, cazarea și masa elevilor și profesorilor însoțitori de grup de la cele două licee din Deva.

 

Articolul precedentRevizia utilajelor agricole va fi posibilă și în Valea Jiului
Articolul următorÎntâmplare dramatică pe DN 66. Un bărbat a murit izbit de mașină, după ce a fost implicat într-o simplă tamponare