Garda de Intervenție din Geoagiu, ce deservește 30 de localități cu aproape 10.000 de locuitori, are, de astăzi, un echipaj nou de prim ajutor. 

Operaționalizarea echipajului de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu are rolul de a îmbunătăți considerabil timpul de răspuns în situații de urgență, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.


Distanța de 50 de kilometri între Detașamentul de Pompieri Orăștie și cea mai îndepărtată localitate din raionul de intervenție al Gărzii Geoagiu, precum și numărul mare de turiști, în perioada de vara, în stațiunea Geoagiu impunea înființare unui echipaj de prim ajutor în cadrul Gărzii Geoagiu.

În ultimii 5 ani echipajul de prim ajutor al Detașamentului Orăștie a intervenit la 721 de cazuri doar pe raza raionului de intervenție al Gărzii Geoagiu.

„Timpul de răspuns are un rol esențial în reușita unei intervenții indiferent că este vorba despre un incendiu, sau un accident, atunci când în joc este viața unei persoane. Acest nou echipaj de prim ajutor, al 14 –lea de pe teritoriul județului Hunedoara, vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferim populației”, a declarat colonelul Viorel Demean, inspectorul şef al ISU Hunedoara.

Garda de Intervenție Geoagiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie, cuprinde un oraș și două comune, raionul de intervenție al acesteia având o suprafață de aproximativ 40.000 de ha.

La deschiderea oficială a modului de prim ajutor au participat oficialităţi locale, primar şi viceprimari, precum şi pompieri ai Detaşamentului Orăştie.

Sursa foto: ISU Hunedoara
Articolul precedentO săptămână pentru construirea unor oameni de zăpadă în Straja
Articolul următorDouă femei, găsite moarte într-o casă din Deva. Cauza probabilă a decesului: intoxicaţie cu monoxid de carbon