Cantități enorme de zăpadă s-au așternut în municipiul Petroșani. După oprirea ninsorii a început acțiunea de deszăpezire. Mormane întregi de zăpadă trebuie înlăturate de pe domeniul public. Acestea vor fi depozitate în două locații.

“Avem un Colonie un teren unde depozităm această zăpadă și am identificat încă o locație unde vom duce aceste cantități de zăpadă”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Spre exemplu, la Petroșani, conform măsurătorilor oficiale, cantitatea de zăpadă care s-a așternut, într-o perioadă scurtă de timp a fost de 57 de centimetri. În capitala Văii Jiului s-a acționat, continuu, cu zeci de utilaje de deszăpezire. De altfel, și asistații social au fost scoși la muncă pentru a îndepărta zăpada de pe arterele principale și trotuare.

“Conform contractului pe care îl avem cu firma de deszăpezire, din momentul în care nu mai ninge, în 24 de ore trebuie să deblocheze toate arterele. Dacă nu se va întâmpla acest lucru voi recurge la sancțiuni, îi voi amenda. E o situație de excepție, dar din momentul în care nu mai ninge trebuie să ajungem să deblocăm toate drumurile”, a mai spus primarul din Petroșani

De altfel, edilii susțin că în termen de 24 de ore de la oprirea ninsorii, dacă firma de deszăpezire nu își îndeplinește obligațiile contractuale va fi amendată.

 

 

Articolul precedentFestivalul Crailor, la Lupeni
Articolul următorInstanța a decis în dosarul insolvenței Complexului Energetic Hunedoara