„Drumul Văii Jiului spre Alba Iulia” așa se numește cartea scrisă de prof. univ. dr. ing. Mircea Baron și din care vor fi achiziționate 30 de volume de către Primăria municipiului Petroșani.

În an Centenar, cu mai puțin de o lună înainte de manifestările de 1 decembrie, se cuvine să ne amintim de înaintașii noștri, cei care au făcut posibilă unirea. În acest an se comemorează 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea tuturor provinciilor românești.

Continuând seria demersurilor documentaristice, Mircea Baron a scris un nou volum “Drumul Văii Jiului spre Alba Iulia 1914-1918”. Cartea are 270 de pagini șI este structurată în două părți. Potrivit autorului, în prima parte se regăsește un studiu de aproape 90 de pagini, în care valorificând, cu precădere documente de arhivă s-a reușit deslușirea câtorva pașI pe care Valea Jiului i-a făcut în anii primului război mondial, șI mai ales, în toamna anului 1918. A doua aprte a cărții cuprinde “Documente”, pe care se bazează textul istoric.

 

Articolul precedentO zonă a Petroșaniului pusă în valoare de liceeni
Articolul următorBrazi artificiali, ghirlande luminoase și alte decorațiuni vor împodobi Valea Jiului