Drumul judeţean Vărmaga -Banpotoc, tot închis din pricina alunecărilor de teren

Drumul Judeţean (DJ) 761 Banpotoc -Vărmaga-Nojog, unde, la sfârşitul iernii, s-a produs o alunecare de teren, rămâne tot închis. Oficialii judeţului au mers, din nou, în inspecţie şi au concluzionat că drumul va putea fi deschis circulaţiei publice doar după efectuarea unor lucrări de intervenţie.

Administratorul public al judeţului, Costel Avram, însoţit de primarul comunei Hărău, Lucian Albu Weber, s-au deplasat în zona în care stâncile, antrenate de pe versanţi, au blocat complet partea carosabilă. „Acest drum a fost închis circulației publice până la 31 martie, conform unei hotărâri a Consiliului Județean, însă, pentru a putea fi redeschis în condiții de siguranță sunt necesare lucrări de intervenție care trebuie executate de o firmă specializată în detonări pentru împușcarea versantului. În caz contrar, există pericolul unor noi alunecări și nu ne putem permite așa ceva”, a declarat Costel Avram.
Abia după efectuarea acestor lucrări, drumul va fi redeschis circulației publice.

Reprezentanţii administraţiei judeţene au mers şi pe DJ 705 Geoagiu – Balșa, stabilind că pe sectorul de drum cuprins între halta Geoagiu și oraș sunt necesare lucrări de plombare a gropilor apărute după anotimpul rece. De asemenea, pe sectorul cuprins între Geoagiu și Bozeș, sunt necesare lucrări de întreținere și reparații (plombe și covor asfaltic) care, potrivit conducerii CJ Hunedoara, vor demara în cel mai scurt timp.

„Drumul de la Geoagiu este foarte important pentru noi nu numai pentru faptul că deservește o comunitate însemnată, ci și pentru că este principala cale prin care turiștii ajung în stațiunea Geoagiu Băi. Or, în condițiile în care ne dorim o dezvoltare a turismului, este necesar să investim în infrastructură”, a mai spus administratorul public al județului.

Articolul precedentCare sunt veniturile șefilor din Primăria Lupeni?
Articolul următorDin motive de igienă, târgul general de la Petrila va fi mutat în altă locație