Drumul Judeţean (DJ) 761B, care face legătura între localităţile hunedorene Vărmaga şi Banpotoc, rămâne închis până la sfârşitul lunii martie, au anunţat oficialii judeţului. O alunecare de teren s-a produs în zonă, zilele trecute. Bolovani uriaşi au căzut de pe versanţi au blocat complet drumul.

Sursa foto: CJ Hunedoara

Administratorul public al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Costel Avram, împreună cu primarul comunei Hărău, Lucian Albu-Weber, s-au deplasat în zonă pentru a vedea situația la faţa locului și care este amploarea alunecării de teren. „Drumul rămâne închis până la data de 31 martie 2019, chiar dacă, în perioada următoare, se vor face intervenții pentru îndepărtarea stâncilor căzute pe carosabil. Drumul pe tronsonul Vărmaga – Banpotoc este nemodernizat, de pământ și necesită o serie de lucrări de lărgire pentru a corespunde standardelor actuale”, spun cei de la CJ Hunedoara.

Potrivit acestora, vestea bună pentru localnicii din zonă este că, DJ 761B Bârsău – Nojag – Vărmaga – Banpotoc DJ 107A, respectiv sectorul Vărmaga – Banpotoc, este cuprins în lista de obiective de investiții pe anul în curs a CJ Hunedoara.

Drumul cu pricina figurează pe lista celor închise pe durata sezonului rece, prin hotărârea aleşilor judeţului, însă, în ultima vreme, era semnalizat ca fiind, de fapt, în lucru şi nicidecum drum închis temporar, din cauză că cineva ar fi furat semnul. Câţiva localnici au protestat, zilele trecute, pentru starea deplorabilă în care se află acesta.

 

Între timp, a reapărut şi indicatorul corect.
Articolul precedentAviz locuitorilor Devei care vor să închirieze locuri de parcare
Articolul următorPieton lovit de mașină la Vălișoara