Revine ideea realizării unor parcuri industriale în Valea Jiului. Acestea ar urma să fie construite în vestul și estul zonei. Edilii readuc în actualitate această propunere de care se discută de ani de zile, însă până acum fără nicio concretizare.

“Mergem pe ideea de a se face două parcuri industriale în Valea Jiului, unul pe zona de est, unul pe zona de vest, câte trei localități arondate fiecărui parc industrial”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În schimb, edilii din Valea Jiului speră în ajutor de la Bruxelles. Platforma destinată zonelor miniere aflată în tranziție a fost lansată încă de anul trecut, iar acum se încearcă obținerea unor finanțări dedicate acestor zone monoindustriale.

“Avem discuții avansate în ceea ce privește platforma regiunilor miniere aflate în tranziție și intenția noastră este de a reuși să punem la punct un program, alături de Guvernul României și Comisia Europeană, o axă de finanțare dedicată pentru zonele miniere în restructurare. Sunt 41 de zone miniere în Europa”,  a mai spus sursa citată.

Discuții cu oficialii guvernamentali au mai existat pe acest subiect și în toamna anului trecut. Numai că momentan, totul a rămas la stadiul de discuții, fără a se trece la pași concreți.

 

Articolul precedentUPDATE: Bărbatul prins sub o placă de marmură la Simeria a murit la spital
Articolul următorCăsuțele minerilor de pe litoral, supuse evaluării