Un domeniu schiabil și două pârtii de schi de câteva sute de metri. Așa se prezintă situația în stațiunea montană Pasul Vâlcan, acolo unde s-au investit milioane de euro pentru dezvoltarea unui domeniu schiabil.

Micuța stațiune montană Pasul Vâlcan începe să atragă, timid, iubitorii sportului alb. Domeniul schiabil cuprinde două pârtii de schi, una de nivel mediu și una ușoară. În munte, mai este și o pârtie de snow-tubbing care a fost inagurată la începutul sezonului de iarnă.

Pentru a ajunge în stațiunea montană, turiștii folosesc telegondola. Inaugurată în anul 2011 și cu un cost de 8 milioane de euro, o urcare cu telegondola costă 7 lei, iar o călătorie dus-întors costă 10 lei.

Investiția a fost una controversată. Controalele au scos la iveală faptul că o parte din banii alocați pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Pasul Vâlcan au fost folosiți în alte scopuri.

Proiectul guvernamental de realizarea a stațiunii montane nu s-a finalizat. Teoretic, Pasul Vâlcan ar fi trebuit unit cu Straja printr-o telegondolă. Numai că banii nu au mai venit. Proiectul guvernamental cuprinde construcția a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, precum şi cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea, proiectul prevede legarea prin instalaţii de transport şi pârtii a staţiunii Pasul Vâlcan de Straja. Numai că majoritatea dintre planuri au rămas doar pe hârtie.

 

 

 

Articolul precedentO nouă investiție este în plin proces de derulare la spitalul din Petroșani
Articolul următorAlertă într-o școală din Valea Jiului după ce o profesoară s-a îmbolnăvit de TBC