Doi tineri din Petroșani bănuiți de tâlhărie au fost reținuți de polițiști, cu aplicarea circumstannței agravante a comiterii faptei în cursul stării de urgență.

În data de 19.03.2020, în jurul orei 18:10, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Municipiului Petroșani a fost sesizat de un tânăr în vârstă de 18 ani, din orașul Petrila, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu un prieten în zona centrală a municipiului Petroșani, a fost abordat de doi bărbaţi (pe care nu îi cunoştea) care l-au invitat într-un autoturism parcat în spatele unui magazin.

După ce tânărul de 18 ani a urcat în mașină (între timp prietenul său a plecat), persoana care se afla pe bancheta din spate i-a cerut să scoată banii pe care îi avea și să îi dea. După ce a comunicat că nu deţine sume de bani, persoana poziționată pe scaunul șoferului i-a luat tânărului din mână telefonul mobil și i-a spus să scoată tot ce are în buzunare.

 Cele două persoane l-au deposedat pe tânăr de suma de 250 lei (pe care îi avea în buzunar), l-au amenințat cu acte de violență și l-au lovit în zona feței, după care i-au solicitat să coboare din mașină și au plecat într-o direcție necunoscută. În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie şi au constituit de urgență o echipă operativă care a demarat  cercetări în vederea identificării autorilor și a luării  măsurilor legale.

 În urma activităților investigative, poliţiştii au reuşit, la scurt  timp de la primirea sesizării, să îi identifice pe cei doi prezumtivi autori ai infracțiunii.

 Aceştia sunt doi petroşeneni (în vârstă de 21 şi 24 de ani) cu privire la care poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, cu aplicarea circumstanţei agravante prevăzute de  art. 77, lit. g din Codul Penal (stare de urgență). Față de cei doi, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cu propunere de arestare preventivă.  Prejudiciul total cauzat, în valoare de 1.250 de lei,  a fost recuperat în totalitate.

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Ne aflăm în plin război! Trebuie să fim uniți!” – VIDEO
Articolul următorSalvare pentru ISU Semenic? Armata a brevetat o izoletă românească VIDEO