Doar 40% din persoanele juridice din Petroșani și-au achitat taxele și impozitele locale. Gradul de încasare a taxelor și impozitelor este la Petroșani trecut de 90 de procente în ceea ce privește persoanele fizice.

La persoanele juridice situația este diferită, însă reprezentanții Serviciului de Impozite și Taxe Locale estimează că până la finalul anului și această categorie de contribuabili va trece pe la ghișee pentru a-și achita dările către bugetul local.

“Gradul de încasare a taxelor și impozitelor la data de 30 septembrie este de 90% pentru persoanele fizice și de 40% pentru persoanele juridice. După 30 septembrie s-au aplicat deja accesorii de 1% pe lună. Este mai mare gradul de încasare față de anul trecut. Persoanele juridice mai plătesc și până la sfârșitul anului chiar dacă plătesc cu accesorii”,  a declarat Alin Gal, șef Serviciu Taxe și Impozite Locale Petroșani.

Potrivit prevederilor în vigoare, termenele de plată pentru datoriile la bugetul local sunt 31 martie și 30 septembrie. În cazul neachitării datoriilor aferente semestrului II, la data scadentă, respectiv 30 septembrie, vor fi calculate majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

 

 

 

 

 

Articolul precedentSingurul muzeul al mineritului din România se află în plin proces de modernizare
Articolul următorPiesă de teatru scrisă la Petroșani se joacă peste hotare