Dispar pădurile. Mai mulți hunedoreni depistați că au tăiat ilegal arbori. La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat o acțiune vizând combaterea tăierilor ilegale de arbori, pe raza municipiului Lupeni şi în zona orașului Uricani.

În urma acţiunii, la care au participat şi jandarmi din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, poliţiştii au identificat, pe raza municipiului Lupeni, pe un teren acoperit cu vegetație forestieră situat în fondul forestier național, 103 cioate (de diferite specii și dimensiuni), provenite de la arbori tăiați fără drept.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că materialul lemnos a fost exploatat ilegal de un bărbat în vârstă de 46 de ani,  din municipiul Lupeni.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori  şi  furt de arbori  şi au luat măsura reținerii, în vederea confiscării, a volumului de material lemnos aferent tăierilor ilegale.

 

Articolul precedentAmendat pentru transport ilegal de cherestea. Camionul, oprit de jandarmii montani la Crișcior
Articolul următorDirectorii de școli convocați la Prefectură