Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a fost dat în judecată de șefa Direcției Tehnice, după ce această structură din cadrul instituției, a fost desființată printr-o hotărâre a aleșilor județeni. Carmen Guran, care a condus această direcție din 2017, i-a chemat în instanță pe superiorii ei din conducerea administrației județene, după ce a aflat că își va pierde postul.

Direcția Tehnică a CJ Hunedoara a fost desființată prin votul consilierilor locali, iar odată cu dispariția acesteia și Carmen Guran, care s-a aflat la conducerea direcției, a rămas fără post. Șefii județului au declarat că motivul desființării Direcției Tehnice ar fi fost „eficientizarea activității”. La rândul său, Carmen Guran a afirmat că a fost anunțată despre această decizie abia după ce hotărârea a fost adoptată în ședință de CJ. Nemulțumită, aceasta a contestat decizia în instanță.

Magistrații Tribunalului Hunedoara au dat, ieri, o primă soluție în acest caz. „Admite acţiunea precizată formulata de reclamanta Guran Carmen în contradictoriu cu UAT Judetul Hunedoara (Consiliul Judetean Hunedoara ) şi Preşedintele Consiliului Judetean Hunedoara -Mircea Flaviu Bobora şi în consecinţă: Suspendă executarea Hotărârii nr. 26/31.01.2019 a CJ HD precum şi executarea Dispoziţiei nr. 38/1.02.2019 emisă de Preşedintele CJHD până la pronunţarea instanţei de fond. În temeiul art. 451 alin.2 C.pr.civilă reduce onorariul apărătorului ales şi obligă pârâţii la 2.100 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunal”, se arată în soluția pe scurt, pronunțată de Tribunalul Hunedoara, în ședința publică din data de 4 martie.

Articolul precedentMiercurea alarmelor. Sirenele antiaeriene vor fi repornite, din nou, mâine
Articolul următorMuncitor decedat după ce căzut de pe schelă. Lucra la Liceul Anghel Saligny din Simeria