Patru treceri de pietoni inteligente vor fi amenajate în Deva, până la sfârșitul anului, potrivit reprezentanților municipalității. Acestea vor fi realizate pe Bulevardul 22 Decembrie, pe tronsonul cuprins între Biserica Catolică din zona Ceangăi și sediul Dacia Service, din oraș.

Mai exact, cele patru treceri de pietoni inteligente vor fi amenajate în fața Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Anton”, la intersecțiile cu străzile Minerva și Zăvoi și în fața sediului Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul „Treceri de pietoni inteligente pe Bulevardul 22 Decembrie” a fost aprobat în ședința Consiliului Local Deva din 30 septembrie 2019, iar investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului”, au informat reprezentanții administrației locale.

Potrivit reprezentanților Direcției Deva 2020, în maximum două săptămâni, va fi atribuit contractul de proiectare și execuție a lucrărilor.

Investiția presupune realizarea următoarelor lucrări:

-montarea de stâlpi, echipați cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED și sistem de detecție a pietonilor;
-montarea indicatorului rutier ”Trecere pentru pietoni”;
-montarea de proiectoare cu lumină portocalie, intermitente și sincronizate;
-montarea unui proiector cu lumină albă, pentru iluminarea indicatorului rutier;
-montarea unui dimmer cu detector de mișcare și comunicație wireless, care va gestiona în mod inteligent consumul de energie (după ce pietonul sau grupul de pietoni a traversat strada, intensitatea luminii va scădea);
-branșarea la rețeaua electrică de iluminat stradal a sistemelor de iluminat și detectare pietoni.

Valoarea totală a lucrărilor este de 177.481,25 lei (TVA inclus), iar banii provin de la bugetul local.

Cele patru treceri de pietoni inteligente vor fi realizate în cadrul unui proiect propus de deveni și care a primit cele mai multe voturi în cadrul programului de Bugetare participativă, desfășurat la începutul anului 2019.

Articolul precedent“Asalt de toamnă” în Cetatea Devei. Pasionații de airsoft, așteptați între zidurile fortăreței medievale
Articolul următorRevizie tehnică. Telecabina de pe Cetatea Devei, oprită luni