Anunț important pentru cei care pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței, cu gaze naturale, energie electrică sau combustibil solid. Începând cu luna ianuarie 2019, limitele de venit pe membru de familie pentru acordarea acestui ajutor s-au modificat, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva.

Astfel, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018, limita maximă de venit pe membru de familie până la care se acordă ajutorul de încălzire a locuinţei este de 750 lei. Persoanele interesate pot depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru solicitarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, împreună cu actele doveditoare la sediul Direcției de Asistență Socială Deva

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare aduse de Ordonanta de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 și conform reglementărilor aduse de Hotărârea Guvernului nr. 559/2017 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice.

În iarna trecută, în jur de 380 de familii din Deva au solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Articolul precedentAutospecială SMURD, implicată într-un accident rutier
Articolul următorPetroșănenii își pot plăti, începând de astăzi, taxele și impozitele locale