Deszăpezirea drumurilor județene din Hunedoara se va realiza cu mașini dotate cu GPS. Mașinile care vor lucra la curățarea drumurilor județene vor fi monitorizate prin GPS. Este anunțul făcut de oficialii Consiliului Județean Hunedoara, care vor astfel să se asigure că se va cunoaște în timp real poziția autospecialelor de deszăpezire.

Un astfel ed proiect a fost implementat, în premieră, în sezonul de iarnă 2015-2016, în mandatul lui Adrian David, cel care a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

“Eu cred, la această oră, prin datele pe care le avem, că operatorii desemnaţi în urma unei licitaţii sunt pregătiţi (pentru intervenţii, n.r.). Cu GPS-urile care sunt montate pe toate maşinile vom şti, la orice oră, în ce parte a judeţului se află acestea şi o să-i putem trage la răspundere pe operatori”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Firmele de deszăpezire care își vor adjudeca contractele vor avea de respectat o serie de criterii.

“Este pentru prima dată când ştim exact că drumurile trebuie curăţate şi deszăpezite în 6, 12 şi 24 de ore, în funcţie de categoria acestora. Sperăm ca aceste cerinţe să fie îndeplinite de operatorii care vor acţiona pentru deszăpezirea drumurilor”, a precizat Avram.

Bugetul alocat pentru finanțarea lucrărilor de deszăpezire este de 2,5 milioane de lei, până la 31 decembrie, urmând ca anul viitor plata să se facă în conformitate cu prevederile legale. CJ Hunedoara are în administrare 1.317 km de drumuri judeţene. În stocuri se află 8.400 de tone de nisip, 710 tone de sare şi 45 de tone de combustibili. În cele cinci zone ale judeţului Hunedoara se va interveni cu 96 de utilaje. De precizat este faptul că pe mandatul lui Adrian David s-a implementat și sistemul de tracking online a mașinilor de deszăpezire. Astfel, hunedorenii puteau vedea în timp real unde se află utilajele.

 

 

Articolul precedentUn autobuz local circulă, de astăzi, și prin Cartierul Grigorescu din Deva
Articolul următorArde pădurea din apropierea cetății dacice Sarmizegetusa Regia! Pompierii fac eforturi să stingă focul