Pompierii militari au reuşit să oprească luni seara degajarea de fum semnalată în cursul dimineţii în perimetrul fostei mine de huilă Dâlja, de lângă Petroşani, din primele verificări apreciindu-se că incidentul a fost provocat, cel mai probabil, de aprinderea unui posibil depozit de steril aflat în curtea unui imobil.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, degajările de fum s-au manifestat pe o suprafaţă de opt metri pătraţi. De asemenea, la faţa locului s-au efectuat cercetări asupra concentraţiei de metan, atât în zona afectată, cât şi la imobilele învecinate, rezultatul fiind negativ.
„Pompierii militari au lucrat la decopertarea manuală a zonei afectate – din cauza imposibilităţii utilajelor de a ajunge acolo, precum şi la inundarea perimetrului, la această oră fiind oprită degajarea de fum. Până la răcirea totală a rocii încălzite în urma arderii subterane, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani şi un echipaj  specializat CBRN de la Detaşamentul de Pompieri Deva asigură şi la această oră zona”, a informat ISU Hunedoara.

Incidentul de luni a fost anunţat de oamenii din zonă, care au relatat autorităţilor că în apropiere de fosta mină Dâlja din Petroşani se văd coloane de fum ce se degajă din pământ.
Imediat, la faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, ce au asigurat zona şi au limitat propagarea unei eventuale arderi.

Pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor ce se impun, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a dispus convocarea la sediul Primăriei Petroşani a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accidente, avarii, explozii şi incendii în industrie, inclusiv prăbuşiri de teren cauzate de exploatări miniere sau alte activităţi tehnologice.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Petroşani a trimis la faţa locului o echipă de experţi împreună cu specialiştii din cadrul ISU Hunedoara, pentru a gestiona situaţia şi a determina cauza arderii. Informeaza AGERPRES

Articolul precedentCutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter produs la granița cu România
Articolul următorConform unui comunicat ANSVSA aproape 700 de focare de pestă porcină sunt active în prezent