Declic și Asociația Pro Infrastructura cer deschiderea lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Aceștia au inițiat o petiție prin care cer deschiderea  lotului 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Cei 22 de kilometri nu pot fi folosiți deși lucrările au fost finalizate. Oficialii români au invocat o serie de neconformități pentru care nu au făcut recepția.

“SEMNAȚI PETIȚIA pentru deschiderea circulației pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva! Intrați pe acest link: http://bit.ly/2l2Sfhy și dați mai departe dacă vă pasă! În parteneriat cu Declic, am lansat campania în speranța că responsabilii din Guvernul României, Ministerul Transporturilor România și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vor înțelege mesajul cetățenilor, așa cum l-am explicat de zeci de ori în ultimele șase săptămâni: nu ne mai puneți viața în pericol, dați drumul la trafic și vă puteți certa cu antreprenorul ani întregi prin instanțe”, arată Asociația Pro Infrastructura.

O petiție online similară, derulată în 2018 pentru deschiderea lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, a strâns aproape 17.500 de semnături, tronsonul respectiv fiind „muzeu” timp de 8 luni de zile. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat, la sfârşitul lunii august, contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu un consorţiu de firme spaniole, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului. Atunci CNAIR a invocat probleme legate de execuţia lucrării şi a promis că va aduce propriii muncitori să rezolve deficienţe constatate.

 

 

Articolul precedentÎncepe imunizarea împotriva gripei
Articolul următorStocurile de cărbune de la termocentrala Mintia sunt goale