Elevii de aur ai Hunedoarei, care formează echipa de robotică „RobotX”, se pregătesc pentru Campionatul Mondial din America. Ei au mers la Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Bucureşti pentru interviul necesar obţinerii vizei, fiind primiţi cu braţele deschise şi cu multe zâmbete pe buze.

 

Copiii hunedoreni au fost întâmpinaţi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm. Înaltul diplomat s-a bucurat să îi revadă după ce, în toamna anului trecut, a venit chiar el la ei acasă, vizitându-i la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara. Atunci, reprezentantul diplomatic i-a felicitat pentru performanţa uimitoare, realizată la ediţia din 2018 a campionatului mondial din Mexic, când au câştigat cinci medalii din aur şi au învins reprezentanţi ai peste 160 de ţări. De asemenea, în cadrul aceleiaşi vizite, ambasadorul SUA a avut prilejul să vadă și o parte dintre invențiile în robotică create de aceşti copii minunaţi.

Sursa foto: U.S. Embassy Bucharest/Facebook

Acum, liceenii de la „RobotX” Hunedoara se pregătesc pentru participarea la „Mondialul” de robotică de la Detroit. Ei vor pleca, peste câteva zile, pe continentul american şi vor reprezenta România la această importantă competiţie, alături de alte trei echipe de robotică de la noi din ţară.

La interviul pentru viză, ambasadorul SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm, i-a felicitat şi le-a urat mult succes la campionatul ce se apropie. Competiţia se va desfăşura între 23 şi 27 apriilie şi la aceasta vor lua parte concurenți de pe întreg mapamondul.

Articolul precedentDat în urmărire naţională de aproape o jumătate de an, prins la Petrila
Articolul următorDotări noi la spitalul din Brad. Două echipamente moderne pentru nou-născuţi