Controverse în mediul online după accidentul produs, în urmă cu două zile, pe Drumul Naţional (DN) 7, la ieşirea din Deva spre Mintia, unde un şofer, în vârstă de 74 de ani, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat pe contransens, lovind frontal un autoturism. Participanţii la trafic se întreabă dacă nu cumva tragedia s-ar fi produs din pricina unui indicator rutier, amplasat la ieşirea de pe podul de la Şoimuş şi care ar putea crea o confuzie periculoasă în rândul conducătorilor auto care nu prea cunosc zona.

Un bărbat de 74 de ani, din judeţul Sălaj, a murit în urma unui accident rutier ce a avut loc, la mijlocul acestei săptămâni, pe DN 7. Maşina pe care acesta o conducea se îndrepta spre Deva, însă, la ieşirea de pe podul de peste râul Mureş, de la Şoimuş, şoferul, în loc să vireze la dreapta şi să ocolească prin giraţia improvizată pe DN 7 spre Mintia, a făcut o manevră greşită, mergând spre stânga, pe sensul opus. După ce a rulat doar câţiva metri, în zona cunoscută de localnici sub denumirea de „Izvorul Decebal”, a intrat frontal într-un autoturism ce circula dinspre Deva spre Mintia. În urma impactului, şoferul care a provocat accidentul a decedat, iar alte două persoane au fost rănite.

„Este, cred, cea mai proastă amenajare rutieră din Europa”

După tragedie, pe grupul Info Trafic judeţul Hunedoara, de pe reţeaua de socializare, cineva a publicat o fotografie, însoţită de un mesaj, referitor la indicatorul care l-ar fi putut duce pe şofer în eroare. „La intrarea în Deva a murit un cetăţean de 74 de ani. Era din Sălaj şi nu cunoştea zona. Dacă a ţinut cont de acest indicator superior nu înseamnă că a murit din culpa altora? Parchetul nu ar trebui să se autosesizeze?”, a scris persoana respectivă pe Facebook.

Mai mulţi cetăţeni au reacţionat. În vreme ce unii susţin că indicatoarelor sunt bine amplasate, alţii sunt de părere că semnul cu pricina ar putea induce în eroare. O eroare care ar putea avea consecinţe fatale, chiar dacă „Deva” este tăiată cu o linie albă. „Referitor la accidentul de ieri (n.red. miercuri, 6 noiembrie), la ieşirea de pe podul de la Şoimuş spre Deva, în urma căruia o persoană a decedat, credeţi că acest indicator este ok? Cât de greu este să eliminaţi definitiv direcţia stânga spre Deva de pe el?”, s-a mai întrebat cineva.

Unii şoferi sunt de părere că cei din judeţ cunosc drumul, însă conducătorii auto care ajung pentru prima dată în zona respectivă pot fi derutaţi. „La ieşire de pe podul Şoimuş este obligatoriu pe banda din dreapta, bandă care te obligă sa mergi în dreapta, adică să urci către Mintia şi la sensul cu prioritate să cobori spre Deva”, a explicat cineva, în vreme ce un alt cetăţean este de părere că:
„Este, cred, cea mai prost semnalizată întoarcere și cea mai proastă amenajare rutieră din Europa. (…) Este o zonă generatoare de accidente și asta nu dă de gândit pentru că cine trebuie să gândească nu are cu ce”.

„Haideţi să analizăm complet această poză: într-adevăr, sunt două indicatoare, în cel din dreapta jos este acoperită săgeata de direcţie, iar în cel de sus este tăiat destinaţia direcţiei. Aşadar, mergem mai departe: după cum bine puteţi observa, calea de acces spre Deva (stânga) este blocată de acele balize roşii şi albe. Urcând pe singura cale de acces şi intersectându-ne cu drumul principal DN 7 sau E68, putem observa patru indicatoare care arată clar direcţia: două indicatoare de obligativitate care indică direcţia spre dreapta, un indicator care interzice întoarcerea şi un alt indicator care reprezintă interzis”, a explicat, la rândul său, un alt cetăţean. „Deşi avem în ţara asta drumuri de toatăn jena şi, uneori, prost semnalizate, sau indicatoare care lipsesc sau induc în eroare, în cazul de faţă, nu cred că, este cazul să facem din ţânţar armăsar pentru că indicatoarele respective sunt bine plasate şi vizibile”, a comentat altcineva.

Zona respectivă este cunoscută cu risc ridicat de accidente rutiere. Pe acolo au mai fost surprinşi şoferi care au intrat pe contrasens, producerea altor tragedii fiind evitate „la mustaţă”.

Articolul precedentAzi noapte, în Deva. A încercat să iasă din parcarea unui hotel, dar a nimerit într-un gard viu
Articolul următorEvitați zona poligonului de pe Dealul Paiului din Deva! Se va arunca, din nou, în aer muniţie rămasă neexplodată