Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări meteo cod portocaliu de fenomene extreme – un val de caniculă cuprinde întreaga țară, temperaturile maxime ajungând la 37 de grade Celsius! Cele resimțite vor fi cu mult mai mari, însă, atrag atenția meteorologii. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 18 iunie
Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Imagine

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 iunie
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Imagine

 

 
 
Articolul precedentNouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie
Articolul următorMisterul DISPARIȚIEI lui Codruț Marta. Ce a văzut Dorin Cocoș, dezvăluiri exclusive: „L-a supărat pe Coldea înainte să dispară”