În primele două luni ale acestui an, un număr de 1.512 de persoane din județul Hunedoara au fost încadrate în muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Dintre acestea, 642 au fost femei, arată datele statistice ale instituției.

Din totalul persoanelor încadrate în muncă, în lunile ianuarie și februarie 2019, 710 au vârste de peste 45 de ani, 446 au între 35 și 45 de ani, 267 au între 25 și 35 de ani, iar 89 sunt tineri sub 25 de ani. În funcție de rezidență, din totalul persoanelor angajate ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, 1.081 provin din mediul urban, iar 431 sunt persoane din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, cele mai mule persoane au studii liceale, 720 la număr, urmate de cele care au studii școala profesională sau școli de arte și meserii. Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 296, cei cu studii postliceale sunt în număr de 26, iar cu studii universitare 24.

Reprezentanții instituției arată că, aproape 500, din numărul total al persoanelor angajate, prin AJOFM, în primele două luni ale anului în curs, fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Pe de altă parte, în primele două luni ale anului, numărul persoanelor din județul Hunedoara care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.906 de persoane.

Articolul precedentTrafic fluidizat pe una din cele mai circulate șosele dintre Deva și Hunedoara
Articolul următorJandarmeria Hunedoara a aniversat 100 de ani de activitate